1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Quion heeft servicing DSB overgenomen  

Curatoren van DSB Bank N.V. in faillissement, hebben op 18 juni 2013 de servicing (administratie en klantcontact) en het bijzonder beheer van de lopende hypotheken en consumptieve kredieten overgedragen aan servicer Quion Groep B.V. in Capelle aan den IJssel. De portefeuilles hebben een gezamenlijke omvang van € 4,9 miljard.

Quion heeft vanaf 18 juni 2013 de verantwoordelijkheid voor de servicing van zowel hypotheken als consumptieve kredieten van DSB Bank N.V. in faillissement. Door de overdracht van deze werkzaamheden naar Quion is de servicing van de DSB-portefeuille nu voor de lange termijn geborgd. Met de overdracht heeft Quion tevens 34 medewerkers van DSB-bijzonder beheer overgenomen. Zo voegt Quion toonaangevende expertise op het gebied van bijzonder beheer consumptief krediet toe aan haar bestaande activiteiten. Quion is nu ook namens DSB Bank N.V. het aanspreekpunt voor DSB- klanten met lopende hypotheken en consumptieve kredieten. 

DSB Bank N.V. in faillissement blijft zelf verantwoordelijk en aanspreekpunt voor de afwikkeling van het faillissement en de afhandeling van de Compensatieregeling in het kader van de zorgplicht. Hoewel de bank sinds oktober 2009 failliet is, draaide de administratie van circa 100.000 lopende hypotheken en consumptieve kredieten op het hoofdkantoor in Wognum gewoon door.

Joop Poelwijk, Boedeldirecteur DSB Bank N.V. in faillissement: “Voor de manier waarop onze klanten worden geholpen, verandert er niets. Als klanten contact willen opnemen, verwijzen we naar de nieuwe contactgegevens.”Marcel Zuidam, CEO Quion: “Wij willen voor business partners en hun klanten steeds weer van toegevoegde waarde zijn. Daarom zijn we ook verheugd dat deze omvangrijke overdracht van de DSB- portefeuille is geslaagd. De klanten van DSB kunnen rekenen op de klantgerichtheid en zorgvuldigheid van Quion.”

 

Over Quion 

Quion is de grootste onafhankelijke servicer van hypothecaire leningen in Nederland. Quion heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van taken van banken en andere hypotheekaanbieders die hun administratieve werkzaamheden uitbesteden. Met de overdracht van de DSB-portefeuille voegt Quion de servicing en bijzonder beheer van consumptief krediet toe aan haar activiteiten. Door te profiteren van onze expertise, efficiency en integrale klantbediening zijn financiële ondernemingen beter in staat de klant- en rendementdoelstellingen te realiseren. De ISAE 3402-verklaring en meerdere hoge Fitch Ratings (RPS2-NL voor primary serving en de hoogste rating voor special servicing (Bijzonder Beheer) in Nederland, RSS2-NL) garanderen onze hoogwaardige dienstverlening.

 

Nieuwe contactgegevens voor DSB-klanten  

DSB Bank
Postbus 219
3000 AE Rotterdam

T 010- 242 2200 (algemeen nummer DSB Bank N.V. in faillissement)
Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.30 uur

E info@dsbservices.nl
www.dsbbank.nl