1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Fitch waardeert stabiliteit en innovatiekracht van Quion  

In een veranderende markt toont Quion haar stabiliteit door voor de vijfde keer op rij de hoge Fitch ratings te behouden.

Quion blijft daarmee de servicer met de hoogste score (RSS2NL) voor special servicing in Nederland. Op het gebied van primary servicing behoudt Quion de hoge RPS2NL score.

In haar verklaring benadrukt Fitch de verbreding van de dienstverlening met consumptief krediet als stabiele basis voor verdere groei. De succesvolle insourcing van de DSB Bank portefeuille, het solide risicobeheersingsmodel en de positieve financiële resultaten bevestigen voor Fitch de stabiliteit van de organisatie. 

Ook Quion’s focus op een effectieve klantbenadering draagt voor Fitch bij aan de hoge scores. De servicer weet met haar innovatiekracht de uiteenlopende marktuitdagingen succesvol het hoofd te bieden. Met als resultaat: succes in termen van tevreden klanten, beheersbare risico’s en een gezond rendement.

Het Quion Service Platform (QSP) wordt aanvullend door Fitch gekenmerkt als een ‘passend geïntegreerd mid en back office platform met veel groeipotentie’. Marcel Zuidam, CEO Quion: “Het behoud van onze ratings in deze veranderende markt is een beloning. Maar het is de onderbouwing van Fitch die ons het meest trots maakt. Wij opereren als verlengstuk van onze business partners. Wij helpen ze hun klanten succesvol te bedienen. Daarom verkennen wij continu de mogelijkheden om te verbeteren. Het feit dat Fitch de toevoegde waarde van ons vernieuwende Quion Service Platform erkent en ook de kansen in onze innovatieve Financial Care propositie ziet, is voor mij een duidelijke waardering voor onze strategie.” 

Voor de (potentiële) business partners van Quion zijn de hoge ratings een bewijs van stabiele en kwaliteithoogstaande processen en dienstverlening. Voor geldverstrekkers zijn de ratings vooral van belang vanwege het positieve effect op te behalen rendementen bij securitisaties van portefeuilles.

 

Over Quion
Quion is dé business partner voor financiële organisaties. We maken het leven van onze partners makkelijker. We laten ze profiteren van onze kennis, efficiency en effectieve bedieningsmodellen. We bieden vernieuwende, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van zowel consumptieve als hypothecaire kredietportefeuilles. Quion serviced momenteel een portefeuille van bijna € 31 miljard (waarvan € 1 miljard consumptief krediet) ContactpersoonMiranda Spaans | CommunicatieadviseurT 010 242 10 39E miranda.spaans@quion.comI www.quion.com