1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Quion wint Lean Six Sigma Deployment Award  

Tijdens het jaarlijkse Lean Six Sigma Seminar in het IJsseldelta Center in Zwolle heeft Quion de felbegeerde Lean Six Sigma Deployment Award in de wacht gesleept.

De genomineerden waren Fuji film, PGGM, Werkse en Quion. Een vakjury koos Quion als winnaar vanwege de geslaagde bedrijfsbrede invoering van Lean.

Lean is een managementfilosofie die zich richt op het toevoegen van waarde voor de klant. Voegt een activiteit geen waarde toe? Dan moet je daar mee stoppen. Door te sturen op klantwaarde worden processen sneller, betrouwbaarder en meer klantgericht. 

Bruno Oudega, algemeen directeur Quion: “Als servicer ondersteunen wij een groot aantal geldverstrekkers bij het bedienen van hun klanten. Zij besteden een groot deel van hun hypotheekactiviteiten aan ons uit. Quion wil de meest klantgedreven en ondernemende servicer van Nederland zijn. Dan moet je elke dag beter willen worden, daarbij is het belangrijk om veel initiatief bij je medewerkers neer te leggen. Continu Verbeteren helpt ons hier invuling aan te geven.”

Onder de noemer ‘Continu Verbeteren’ startte Quion in september 2013 met haar Lean-traject. In krap twee jaar tijd voerden de 8 acht Green Belts van Quion in samenwerking met de verbeterteams ruim 10 verbeterprojecten succesvol uit. Tim Haverkamp, Black Belt Quion: “We hebben doorlooptijden verkort, processen eenvoudiger gemaakt en duidelijke standaarden geintroduceerd. Maar het belangrijkste is dat de klanttevredenheid stijgt. En dat geeft de verbeterteams en de hele organisatie veel energie. Het maakt ons werk echt plezieriger.”

Naast de verbeterprojecten heeft Continu Verbeteren Quion ook geholpen om een verbetercultuur te creëren. “We voeren verbeteringen niet alleen uit in een projectvorm, maar ook in de dagelijkse werkzaamheden. Met veel kleine stapjes kun je ook een groot doel bereiken,” aldus een trotse Oudega. 

Bekijk hier de korte film over Continu Verbeteren bij Quion

 

Voor meer informatie 

Miranda Spaans
Communicatieadviseur

T 010 242 1039
E communicatie@quion.com
I  www.quion.com