1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Fitch Ratings upgrade voor Quion  

Quion weet haar hoge Fitch rating voor primary servicing te verbeteren van RPS2 naar RPS2+. De upgrade weerspiegelt voor kredietbeoordelaar Fitch Ratings het positieve toekomstbeeld van de hypotheekservicer in Capelle aan den IJssel.

De RSS2 rating voor special servicing, de hoogste waardering in Nederland, blijft onaangetast.

Niet alleen Fitch kijkt positief naar de toekomst van Quion. De servicer zag de hypotheekproductie het afgelopen jaar flink toenemen. Bruno Oudega, Algemeen Directeur Quion: “De productie van nieuwe hypotheken is dankzij succesvolle productintroducties met nieuwe en bestaande business partners zelfs verdubbeld ten opzichte van 2013.” Ook de succesvolle insourcing van de portefeuille van BNP Paribas  draagt bij aan de groei van de totale hypotheekportefeuille.

Ten tijde van de allereerste rating van Fitch telde de portefeuille krap € 8 miljard. Nu staat de teller op ruim  € 42 miljard. Oudega vertelt dat groei geen doel op zich is: “Groei is belangrijk om onze efficiencydoelen en die van onze partners te realiseren. Maar wel groei met focus. We hoeven niet de grootste servicer van Nederland te zijn, wel de meest klantgedreven. Bij Quion werkt iedereen daarom hard om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening continu te verbeteren. Die ondernemende mentaliteit werkt. Dat heeft Fitch ook gezien.“

De rating voor primary servicing kent waardering toe voor de professionele wijze waarop Quion de mid- en backoffice activiteiten voor de hypotheekportefeuille uitvoert. Special servicing staat voor het voorkomen en beperken van betalingsachterstanden en daarmee het tot een minimum beperken van financiële verliezen. De ratings die Fitch toewijst, variëren van 1 (sterk) tot 5 (zwak). De toegewezen rating wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.

 

Voor meer informatie 

Miranda Spaans
Communicatieadviseur

T 010 242 1039
E communicatie@quion.com
I  www.quion.com