1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Online leninginzicht nieuwe gratis service voor business partners van Quion  

Sinds 10 februari kunnen de klanten van onder andere Hypotrust, Argenta en Allianz de eigen leninggegevens online inzien.

Zo’n 200.000 klanten van de business partners van Quion ontvingen onlangs een uitnodiging om zich te registreren voor een beveiligd account.

Via de mijnleninginzicht functionaliteit biedt Quion haar business partners gratis de mogelijkheid om hun klanten inzicht te geven in verschillende aspecten van de lening. Wanneer loopt de rentevastperiode af? Welk bedrag is er aflossingsvrij? Hoeveel staat er nog in het bouwdepot? Al deze vragen worden beantwoord. En meer. 

Quion toont in de beveiligde online omgeving ook scenario’s voor een aantal levensgebeurtenissen. Zo kan de klant  zien hoe hij verzekerd is bij overlijden en wat hij kan doen bij betalingsproblemen. Arno Dries, productmanager bij Quion: “Online leninginzicht maakt klanten bewuster van hun financiële situatie. Dat is niet alleen positief voor de klant, maar ook voor onze business partners en voor ons als servicer. Het geeft ons de mogelijkheid om sneller te communiceren met de klant. En het werkt ook andersom. We merken dat klanten zelf ook contact met ons opnemen als ze zien dat bepaalde persoonsgegevens niet meer actueel zijn.”

De gegevens in de omgeving worden dagelijks bijgewerkt en zijn 24 uur per dag beschikbaar. Dit geeft de klant ook extra comfort bij meer dagelijkse zaken. Heeft een klant een extra betaling gedaan? Dan kan hij of zij in de omgeving zelf controleren of de betaling is verwerkt. En wanneer er vragen zijn, kan de klant vanuit de omgeving direct de juiste contactgegevens vinden. 

Inmiddels telt de online omgeving bijna 52.000 persoonlijke accounts. En dat aantal groeit met zo’n 2.000 per dag. “Ik had verwacht dat de grootste groep klanten zich na 1 maart zou registreren. Dan kun je namelijk pas Belastingaangifte doen, “aldus Dries. Om de aangifte te controleren of in te voeren heeft een eigenwoningbezitter namelijk de jaaropgave nodig. En uiteraard is die ook te downloaden via de online omgeving van Quion.  

Over Quion  

Quion is dé business partner voor financiële organisaties met ambities op de Nederlandse markt voor hypotheken en consumptief krediet. Quion biedt vernieuwende, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van kredietportefeuilles. Met de ISAE 3402-certificering en hoge Fitch ratings garandeert Quion hoogwaardige processen. Quion heeft een portefeuille van bijna € 40 miljard in beheer en is onderdeel van de Blauwtrust Groep. 

Voor meer informatie 

Miranda Spaans
Communicatieadviseur 

T 010 242 10 39
marketing@quion.com
I  www.quion.com