1. Quion
  2. Nieuws
  3. Detail

Quion groeit fors in haar Assets under Administration  

De portefeuille van de servicer Quion groeit gestaag. De groei wordt toeschreven aan zowel de migraties van bestaande hypotheekportefeuilles als nieuwe hypotheekproductie. Door de recente migratie van de hypotheekportefeuille van BNP Paribas Personal Finance naar Quion is de totale hypotheekportefeuille bij Quion gegroeid tot € 40 miljard. De totale hypotheekportefeuille die Quion voor BNP Paribas in Nederland begeleidt, bedraagt nu circa € 10 miljard.

Track record

De afgelopen jaren heeft de servicer een sterk track record opgebouwd op het gebied van migraties van hypotheekportefeuilles. Quion is er als eerste en enige partij in Nederland in geslaagd om in 2011 haar gehele mid- en back office te migreren naar één systeem: het hypermoderne Quion Service Platform (QSP). Vervolgens migreerde de servicer in 2013 de complexe portefeuille van DSB Bank in faillissement met daarin naast hyptheken ook consumptieve kredieten. 

Migratie BNP Paribas

In oktober 2014 is de succesvolle migratie van BNP Paribas toegevoegd aan dit track record. Door een uitstekende samenwerking tussen de teams van Quion en BNP Paribas is deze migratie geheel volgens planning gerealiseerd. Tegelijk met de migratie heeft BNP Paribas een verregaande productrationalisatie doorgevoerd.

Als gevolg van het feit dat BNP Paribas al haar leningen op één plaats laat administreren, worden het pro-actief servicen van klanten en het ter beschikking stellen van moderne communicatiemogelijkheden – zoals een gecombineerd digitaal hypotheekoverzicht – een stuk gemakkelijker.

Nieuwe hypotheekaanvragen

De groei van Quion vindt enerzijds plaats door migratie van hypotheekportefeuilles en anderzijds door nieuwe hypotheekaanvragen. Ook in het geval van nieuwe hypotheekaanvragen draait Quion op volle toeren. Dit jaar zijn een aantal succesvolle arrangementen toegevoegd aan het bestaande palet en heeft Quion een aantal nieuwe business partners mogen verwelkomen. Volgens Rolf Belonje (Manager Sales & Servicemanagement) ligt de productie van nieuwe hypotheekaanvragen bij Quion dit jaar 40% hoger dan was begroot. 

 

Over Quion 

Quion is dé business partner voor financiële organisaties met ambities op de Nederlandse markt voor hypotheken en consumptief krediet. Quion biedt vernieuwende, slimme oplossingen voor het opbouwen, optimaliseren en onderhouden van kredietportefeuilles. Met de ISAE 3402-certificering, de hoogste Fitch Special Servicing rating van Nederland en de hoge RPS2NL rating voor primary servicing garandeert Quion hoogwaardige processen. Quion begeleidt momenteel een portefeuille van bijna € 40 miljard en is onderdeel van Blauwtrust Groep.

 

Voor meer informatie 

Rolf Belonje
Manager Sales & Servicemanagement

T 010 242 10 58
E rolf.belonje@quion.com
I  www.quion.com